Szállások, vendéglátó helyek

Szellő Porta

Aki a Portán turisztikai attrakciókat keres, csalódni fog. A nálunk töltött idő a testi-lelki feltöltődést hivatott előmozdítani, vendégeinknek lehetőséget szeretnénk biztosítani a zavartalan feltöltődésre. A romlatlan falusi környezet megkapó egyszerűsége találkozik itt a mai ember számára egyre ismeretlenebb csenddel és a szénamezők virágainak friss illatával. Ezt a nosztalgiába halkuló, békés gondolatoknak, álmoknak, titkoknak teret engedő helyet engedjük át az idelátogatónak, a modern kor minden kényelmével ellátva. Zarándokszállás is vagyunk. Portánkon szívesen látott vendégek a Szent Márton Gyalogos Zarándokút vándorai is.

 

porta2

A Szellő Porta kialakításakor, vendégházunk megépítésekor kiemelt szempont volt a környezettudatosság. Az épületek fűtését a kandallókon kívül, egy levegő hőszivattyús fűtésrendszer biztosítja. Célunk egy energiatudatos szálláshely kialakítása és fenntartása. A Szellő Portán tudjuk, hogy felelősek vagyunk a környezetünkért, ezért igyekszünk azt a legkisebb mértékben terhelni. A hulladékot lehetőségeink szerint minimalizáljuk, illetve szelektíven gyűjtjük, komposztálunk, esővízzel öntözünk, környezetbarát tisztítószereket használunk és antiallergén matracaink vannak.

porta7

Látnivalók:
Ha kipihente magát, innen indulhat gyalog vagy kerékpáron, megismerheti a Baranyai-dombság turistautakkal és patakokkal átszőtt háborítatlanabb arcát. A dombság a Zengő lábánál fekvő Pécsváradtól egészen Mohácsig kínál számtalan szép látnivalót, falvakat, halastavakat, templomokat, haranglábakat és forrásokat. Próbálja ki a baranyai borvidék pincéinek méltán híres vendégszeretetét is, barangolja be Pécs különleges hangulatú utcáit, és frissüljön fel a dél-dunántúli gyógyvizekre épülő számtalan program valamelyikén. (Pécs: 30 perc, Harkányi Termálfürdő: 50 perc, Szigetvári Gyógyfürdő: 1 óra, Thermal Spa Siklós: 45 perc autóval)

A szálláshely:

  • 10 fő egyidejű elhelyezésére ad lehetőséget
  • Csak előzetes bejelentkezésre!
  • Minden szobához saját fürdő, WC
  • Kérésre reggelit biztosítunk
  • Zárt parkoló
  • Ingyenes WiFi

porta4

Elérhetőségek:

Szellő Porta, 7661 Szellő, Fő u. 26.

Páncél Tibor tel: +36 30/427-6052

Rácz Linda tel: +36 20/562-8111

e-mail: szello.porta@gmail.com